Пропускане към основното съдържание

Банките се опитват да отложат кризата

Според слуховете банките се напъват да отложат кризата (и пукането на имотния балон) до края на годината или до следващата година.

От няколко места вече чувам за намерения на банките да направят всичко възможно да удържат кризата до края на годината и по възможност да я прехвърлят за догодина. Намерения съгласувани дори с БНБ.

(...)

Чрез финансиране на строители и задържане на имоти [на длъжници] за продажба, чрез по-хлабави изисквания при кредитирането. Васил Кендов, kendov.com

(Допълнение от 2023 година: Васил Кендов се доказа като руски пропагандист с руската пропаганда, която разпространява. Приемайте критично нещата, които пише.)

Връзка към оригиналната публикация във Фейсбук.

Коментари

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!