Пропускане към основното съдържание

Отново вкараха в проектозакон допълнително ограничаване на плащанията в брой

В проект за закон, който е озаглавен подвеждащо (уж променят ЗДДС), са вкарани и промени в Закона за ограничаване на плащанията в брой.

Публикуван е в Портала за обществени консултации. Идеята на този сайт е там гражданите да пишат мнението си за проектозаконите. Обаче се оказва, че там пишат основно лобистите, на които им плащат за това. И от време на време някой борец срещу вятърни мелници, който го прави безплатно.

Само аз съм написал възражения. В цялата държава аз ли съм най-големия борец срещу вятърни мелници?

Всички други луди в лудниците ли ги вкараха? Нали нямаше пари за здравеопазване?

Страницата с проектозакона в Портала за обществени консултации.

Писах също и по електронната поща до всички народни представители (на един му беше пълна пощенската кутия и получих съобщение за грешка). Не знам дали изобщо си четат пощата и дали ще обърнат внимание на това, което им написах...

Текстът на писмото може да видите тук: Нов опит за допълнително ограничаване на плащанията в брой.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Какво да бъде наказанието за тези, които се предполага, че плащат за лобизма?

Тези, които плащат за лобизъм го правят, защото смятат, че имат полза от това. Може да ги накажем по законосъобразен начин без да се минава през съдебната система. Директно от гражданите.

Нов опит за допълнително ограничаване на плащанията в брой

В законопроект, който е наречен „Закон за изменение и допълнение на закона за данък върху добавената стойност“, са включени и промени в друг закон – Закон за ограничаване на плащанията в брой (ЗОПБ).Проектът за закон е публикуван на сайта „Портал за обществени консултации“:http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=2978Считам, че това не е добра практика, защото гражданите може да си помислят, че се правят опити да се скрие намерението за промени в ЗОПБ без много шум. Това, разбира се, не е така (все пак текстът е публикуван, макар и с подвеждащо заглавие), но може някои граждани да го разберат погрешно и това да предизвика паническо теглене на депозити от банките.Законопроектът предвижда да се ограничат допълнително плащанията в брой: намаляване на тавана на разрешените плащания в брой от 10 000 лева на 5 000 лева.Напомням, че това е втория опит да се намали този таван през тази година (предишният опит беше провален, беше гласувано против постепенното нама…