Пропускане към основното съдържание

Отново вкараха в проектозакон допълнително ограничаване на плащанията в брой

В проект за закон, който е озаглавен подвеждащо (уж променят ЗДДС), са вкарани и промени в Закона за ограничаване на плащанията в брой.

Публикуван е в Портала за обществени консултации. Идеята на този сайт е там гражданите да пишат мнението си за проектозаконите. Обаче се оказва, че там пишат основно лобистите, на които им плащат за това. И от време на време някой борец срещу вятърни мелници, който го прави безплатно.

Само аз съм написал възражения. В цялата държава аз ли съм най-големия борец срещу вятърни мелници?

Всички други луди в лудниците ли ги вкараха? Нали нямаше пари за здравеопазване?

Страницата с проектозакона в Портала за обществени консултации.

Писах също и по електронната поща до всички народни представители (на един му беше пълна пощенската кутия и получих съобщение за грешка). Не знам дали изобщо си четат пощата и дали ще обърнат внимание на това, което им написах...

Текстът на писмото може да видите тук: Нов опит за допълнително ограничаване на плащанията в брой.

Коментари

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!