Пропускане към основното съдържание

Как да не плащаме такса „входящ превод“ при получаване на валутни преводи

За да не плащате такса за входящ валутен превод ползвайте банка, която не начислява такава.

Или финтех компания, която предлага сметки с IBAN (сметката може и да не е "банкова сметка" - има такива финтех компании, които предлагат платежни сметки с IBAN, които не са банкови сметки).

Четете внимателно тарифите за да не ви прецакват банките.

Например при ЦКБ има такса за входящ превод, ако сметката ви е разплащателна.

Обаче ако имате срочен депозит - няма такса за входящ превод.

Можете да закриете депозита (ако ви трябват парите) и да ги изтеглите на каса без да плащате такса (четете тарифата за да сте сигурни, че е така).

Сещам се за друга банка предлага получаване на еврови валутни преводи без такса за входящ превод, обаче не бих я ползвал (високи месечни такси, други неизгодни условия, както и други недостатъци). Ако потърсите в блога "Да спрем банковия и картовия лобизъм" ще разберете коя е.

При някои банки срочните депозити не могат да се ползват за получаване на плащания (например БАКБ - макакът ми припадна като разбра - 🐒МАК̲А̲К̲ ТАКА?!🙈).

Банките продължават да налагат такси за входящ валутен превод, защото номерът минава. Спрете да ползвате услугите им, ако смятате, че са твърде скъпи! Четете тарифите! 

Тегленето може да стане на каса без такса, но само на датата на падеж на депозита. Потърсете фразата "срочни депозити не на падеж" за да се убедите, че е така.

Коментари

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!